2013. július 28., vasárnap

Angyalszem süti

Ezt a sütit először a fiam sütötte meg az osztálya télapó bulijára. Igazán mutatós, és nagyon finom süti, és amikor sül terjeng a lakásban a narancs illat.
Mindhárom gyermekem nyaral, és ma érkeznek haza, ezért az egyik kedvencüket készítettem el délelőtt. Az időjárás nem éppen kedvező a sütemény készítéshez. A sütő beindítása nélkül is 28 fok van a lakásban, de a narancsillat miatt megéri.
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 12 dkg margarin, csipet só, 1 narancs reszelt héja vagy narancsaroma, lekvár, porcukor a megszórásához
Elkészítése: A margarint mikróban megolvasztom. A liszthez hozzáadom a csipet sót, a cukrokat, a tojássárgáját, majd az olvasztott margarint. A tésztát kb. 1 órára hűtőbe teszem, mert az olvasztott margarin miatt kicsit lágy lesz. A tésztából kis golyókat készítek, és sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellett elhelyezem. Mindegyiknek benyomom a közepét, és belekanalazom a lekvár. Én sütésálló lekvárt szoktam használni, az biztosan nem folyik ki. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütöm. Ha langyos, megszóróm porcukorral.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése