2013. július 27., szombat

Kefires lángos

A kefires lángost azért szeretjük, mert nem tocsog az olajban, nem üli meg a gyomrot.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 dl cukros tej, 2 kis doboz kefir, 1 közepes, főtt krumpli, 1 tojás, 1 kávéskanál só, olaj a sütéshez
Elkészítése: Az élesztőt a cukros tejjel felfuttatom. A kefirt, a tojást, az összetört krumplit, a sót, a felfuttatott élesztőt és a lisztet robotképpel összekeverem. A tésztát kb. 1 órán át hűtőszekrénybe pihentetem. Vizes kézzel kis gombócot kiveszek a tésztából, és lángos formájúra széthúzogatom, majd  forró olajban, de nem hirtelen megsütöm. Hűtőszekrényben több napig is eltarthatjuk, de ebben az esetben a tetejére öntsünk egy kis étolajat. Ízlés szerint tehetünk rá sót, fokhagymát, tejfölt, sajtot, ketchupot.

2 megjegyzés: