2013. július 18., csütörtök

Lekváros lepény

Könnyű és gyors sütit szerettem volna készíteni a könnyű ebédhez, ezért esett a választásom a lekváros lepényre. A hűtőben még volt mama készítette eperlekvár, ami pont illik ebbe a süteménybe.
Hozzávalók: 20 dkg cukor, 10 dkg margarin, 2 tojás, 20 dkg liszt, 3-4 evőkanál lekvár, késhegynyi szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja
Elkészítése: A margarint kikeverem a cukorral, majd a tojásokat szétválasztom, és a sárgáját a cukros vajhoz keverem. Majd hozzáadom a lekvárt, és a reszelt citromhéjat. A lisztet és a szódabikarbónát a masszához keverem. Végül a tojásfehérjét habbá verem, és ezzel lazítom a tésztát. Kivajazott sütőben 175 fokon, kb. 25 percig sütöm. Miután megsült meghintem porcukorral, és tálalhatok mellé még egy kis lekvárt is.
Házi lekvárral azért nagyon finom, mert abban vannak gyümölcs darabok is. Természetesen nem csak eperlekvárral készíthető el . Én legközelebb baracklekvárral próbálom ki.
Eperlekváros lepény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése