2013. július 29., hétfő

Vaníliás kifli

A vaníliás kiflit általában karácsonykor, és szilveszterkor szokás sütni, de ha a család megkívánja én szívesen elkészítem máskor is. Ez az a süti aminek a készítésébe bátran be lehet fogni a gyerekeket is. Sodorhatnak, formázhatnak, és a végén forgathatnak.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg margarin, 10 porcukor, 10 darált dió, a forgatáshoz 10 dkg porcukor és 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése: A margarint megolvasztom. A lisztet, az olvasztott margarint, a porcukrot és a darált diót összegyúrom. A tésztát kb. egy órára hűtőbe teszem, mert az olvasztott margarin miatt egy kicsit lágy lesz. Lisztezett deszkán vékony rudakat sodrok, és kb. 5 centis darabokra vágom őket, majd kifliformájúra hajtom. Sütőpapírral bélelt tepsibe elhelyezem őket, és előmelegített sütőben, 180 fokon világosra sütöm. Én kb. 15 percig szoktam sütni, és még akkor kiszedem, amikor egy kicsit puha, mert akkor rögtön omlós lesz. Még melegen megforgatom vaníliás porcukorba. Fém dobozban sokáig eltartható, és minél tovább áll, annál puhább lesz.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése