2013. július 17., szerda

Almás-fahéjas zabpelyhes keksz

Ezt a sütit először az iskolába, az Ízek utcája nevű rendezvényre készítettem. Ebben az évben egészséges ételeket, süteményeket lehetett vinni. Az eredeti recept szerint nincs benne alma, de én úgy gondoltam, hogy kipróbálom vele. Így még finomabb lett. Érdemes kipróbálni más gyümölccsel is, pl. banánnal.
Hozzávalók: 10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 15 dkg zabpehely, 10 dkg vaj, 10 dkg barna cukor, 2 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál fahéj, 3 csipet szódabikarbóna, 1 alma
Elkészítése: A liszthez hozzáadjuk a zabpelyhet, a barna cukrot, a szódabikarbónát és a fahéjat. A vajat megolvasztjuk és a szárazanyagokhoz keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és ezt is elkeverjük. Végül az almát apró lyukú reszelőn lereszeljük, kinyomkodjuk, és a tésztához adjuk. Kis halmokat rakunk a sütőbe, és 180 fokon, kb. 10-15 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése