A citromos piskóta gyors, és nagyon finom édesség. Nekünk nagyon bejött.
Hozzávalók: 25 dkg cukor, 14 dkg margarin, 5 db tojás, 1 citrom héja
vagy leve (mi citromaromát használtunk), 1 csomag sütőpor, 20 dkg
finomliszt, 10 dkg darált dió (ez elhagyható)
Elkészítése: A cukrot habosra keverem a vajjal, a tojások sárgájával és a citrom
levével. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojás felvert habját.
Kikent, lisztezett tepsiben simítom, a tetejét megszórom dióval, majd előmelegített sütőben megsütöm.
Citromos mázzal is készítettem már. Ebben az esetben 15 dkg cukorhoz teszek 3-4
evőkanál citromlevet, és még melegen rákenem a süti tetejére. Ha
rászáradt felszeletelem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése