2013. július 17., szerda

Fahéjas csiga kelesztés nélkül

Ennél a csigánál nem kell várni míg megkel a tészta, csak össze kell keverni a hozzávalókat, és már készülhetnek is a csigák.
Tészta hozzávalói: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 50 ml tej, 5 ek olaj, 10 dkg porcukor, csipet só, fél csomag sütőpor
Töltelék hozzávalói: 1-2 evőkanál olaj a tészta kenéséhez, cukrozatlan kakaópor vagy fahéj, porcukor
Elkészítése: A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tejet és az olajat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a túrós keverékhez öntjük. Kézzel összegyúrjuk. A gyúródeszkát belisztezzük, és a tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd megkenjük olajjal. A fahéjat összekeverjük a porcukorral, és a tésztán egyenletesen eloszlatjuk. Ezután feltekerjük a tésztát, és kb. 1,5 cm-es darabokra vágjuk fel. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük. Miután megsült, megszórhatjuk porcukorral. Frissen a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése