2013. július 9., kedd

Kenyérlángos

A kenyérlángos mostanában nagy kedvence a családomnak.
Tészta hozzávalói: 40 dkg liszt, 5 dkg élesztő, kb. 2 dl langyos tej, kevés cukor, 1 teáskanál só, 1 evőkanál olaj
Feltét hozzávalói: 1 nagy doboz tejföl, szalonna vagy sonka, 1 fej vöröshagyma, fokhagyma, só, bors,  sajt
Elkészítése: A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukor, majd az élesztőt felfuttatom benne. A  lisztet, a sót, a felfuttatott élesztőt, és az olajat dagasztógéppel összekeverem. Legalább egy órán át kelesztem.
Addig elkészítem a feltétet. A hagymát kockákra vagy karikákra vágom, a tejfölhöz hozzákeverem a sót, az apróra zúzott fokhagymát és a borsot. A megkelt tésztát félcentisre nyújtom, majd előmelegített sütőben kb. 10 percig sütöm. Majd a sütőből kivéve ráöntöm a  tejfölös szószt, rászórom a sonkát vagy szalonnát, és végül a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütöm. Akkor az igazi amikor a tetején a sajt rápirult.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése